събота, 4 октомври 2014 г.

Бижутата не са само за жени

Като стане въпрос за бижута, всички си спомнят за онези украшения, заради които жените биха направили всичко. Те имат такова огромно желание и нужда към притежанието на бижута, че сякаш никой не може да ги спре по пътя им. Това обаче не е точно така, дамите наистина харесват бижута, но освен тях и мъжете ги обожават. Няма какво да си кривим душата. Днес много мъже носят гривни, колиета и пръстени. Но това не е мода от днес или вчера, още в древността множество крале, фараони, всякакви владетели и магьосници са имали влечение към тези украшения. Нещо повече, те са носили разнообразни бижута всеки ден и са се гордеели с това. Който е имал повече украшения е бил една идея по-висша класа.

В миналото бижутата са символизирали богатство и власт. Това е напълно нормално, оттам идва и стремежът на хората за повече и по-красиви бижута. Не са случайни всички истории и приказки за несметни богатства и неоткрити съкровища. Понякога хората толкова много са били пленени от лъскавите бижута, че с една единствена цел, да ги запазят за себе си, те ги скриват на различни места, а впоследствие някой ги намира като съкровище.

Днес бижутата се носят по-скоро за красота. Изключително популярна е и традицията да се носи сватбен пръстен-халка. Този обичай датира някъде от 30-те години на 20-ти век. Попринцип мъжете избират сватбените пръстени с по-изчистен дизайн, но има и такива, които искат техните халки да бъдат покрити с диаманти или други скъпи камъчета.


За мъжете, бижутата и аксесоарите не са толкова много, както при жените. Може би точно затова те обичат да избират по-дълго своите нови придобивки. Един мъж носи основно часовник и гривна за ръка. Разбира се много мъже носят също пръстени, колиета, копчета за ръкавели, както и всевъзможни други бижута. Това е логично, защото мъжете също искат да изглеждат добре, да покажат собствен стил и подчертана индивидуалност.

По тази тема, много мъже не знаят къде и как да търсят бижута за себе си. Има два основни варианта. Вариант 1 е обикаляне по молове и магазини в града, вариант 2 е удобното пазаруване онлайн през интернет. Много мъже вече предпочитат втората опция. Причините са няколко. На първо място се спестява време. На второ място в повечето случаи се спестява пари. На трето място в интернет има повече разнообразие от всеки един физически магазин. Безспорно пазаруването онлайн започна да се практикува в България също. Така все повече хора купуват онлайн, а с това се появяват и все повече коректни търговци, които предлагат своите продукти в интернет.

Но как да пазаруваме и откриваме нещата в нета? Лесно е, само трябва да влезете в гугъл и да напишете нещо от рода на "Мъжки бижута" или "бижута за мъже". Ще излязат доста страници с онлайн магазини. Може да ги разгледате и където най-много Ви харесат моделите, цените и възможностите за доставка, просто поръчвате.

Когато вече се сдобиете с ново и хубаво бижу е добре да се грижите за него от време на време. Всички бижута имат нужда от почистване и това е сигурно. Колкото и да сте заети е добре поне веднъж на няколко месеца да почистите всички ваши украшения, защото е твърде възможно да са се зацапали.

Няма коментари:

Публикуване на коментар