събота, 9 август 2014 г.

Как да открием подходящо бижу?

Отново ще си говорим за бижута, едва ли това Ви изненадва много като се има впредвид заглавието на сайта. Жените и бижутата винаги са вървели ръка за ръка, от дълбока древност, точно дамите създават бижута, за да бъдат носени и употребявани те от други жени. Така стоят нещата и днес. Точно жените разбират най-много от този тип украшения  изнаят кое и кога се носи. Как да го съчетаем успешно и къде да го открием на добра цена. Въпреки че жените имат вродени познания за бижута, понякога и те се затрудняват да открият подходящо за тях колие или пък обеци, да не говорим колко по-трудно е да избереш нещо добро за подарък на друг човек. Това е така, защото днес дори най-опитните шопинг манячки могат лесно да се объркат сред огромното многообразие от предлагани бижута на пазара. Различни марки, цени, модели и цветове, но кое ще ни подхожда и как да го открием?


Когато избирате например комплект от две или повече бижута, положението е наистина сложно. Трябва да ги съчетаете по стилове, цвят и размер. Но не винаги е необходими да са еднакви по-големина. Така например се допуска колието да бъде по-голямо и атрактивно, за сметка на обеците, които са по-нежни и незабележими. Или пък това голямо колие да се съчетае с пръстен, който е по-тънък, а не масивен и с огромен камък. Трябва да се избягва претрупването и натоварването с тежки бижута. Също така трябва да не смесвате и стиловете. Ето прост пример, ако сте облечени в стилни, изискани и изчистени дрехи. Да кажем например някаква рокля, червена, синя или пък черна с малко детайли е добре да добавите като акцент голямо и интересно бижу с повече орнаменти. Ако обаче нещата са точно обратните и вашите дрехи не са изчистени, а напротив придружени са с големи декорации и елементи, е по-подходящо да ги съчетаете с накит, който не е толкова ярък и не впечатлява с огромен размер.

Успешна е комбинацията между гривна и обеци, като трябва да се спазват същите правила, нека едното от двете бижута да бъде по-нормално като размер, а другото да привлича повечето погледи. Нежните и изчистени бижута попринцип са напълно универсални и могат да се носят с всичко. Много често те са изработени от злато или пък сребро. Но ако искате да покажете собствен стил или индивидуалност ще се нуждаете от нещо повече. Може да ползвате цветни и по-големи аксесоари, те ще засилят вниманието към Вас. Но е добре предварително да си направите план и да ги комбинирате с по-изчистени и елегантни дрехи. Бижутата с кристали и камъчета са истински хит, в зависимост от материала на изработка варира и тяхната цена. Но има модели, които са достъпни за почти всички хора. Те са много предпочитани от жени със стил и класа, които искат да изглеждат красиви и елегантни. Що се отнася до обеците, то винаги може да носите малките изящни украшения върху ушите си, те са предизвикателство и украшение за всеки ден. Ако пък искате да сте с някакви по-дълги и големи като размер обеци е важно да ги съчетаете добре с дрехите, защото наистина не стоят добре с всичко. Те са по-скоро за специални поводи.

Е това бяха основните и начални съвети от мен, които се опитах да обобщя в това мое малко блогче. Все пак това са само насоки, а скоро когато имам време смятам да напиша подробна статия за различните марки бижута, техните цени и качества. Къде можем да открием най-доброто на оптимална цена.

Няма коментари:

Публикуване на коментар